Az építészeti és műszaki tervezés folyamatosan átalakul.


A korábbi „2D” tervrajzok helyett ma már egyre több megrendelőnél igény a „3D-s” tervezés. A tervezési feladatok között jelentős számban van épületátalakítás is, amelyekhez jelentős épületfelmérési feladat is tartozik. Jelenleg ezt kézi módszerekkel végezzük. Ennek a munkarésznek a megkönnyítésére, gyorsítására és pontosabbá tételére szolgál a lézerszkenner.

A pályázat keretében egy LEICA BLK360 lézerszkenner csomag beszerzése történt meg, amely hosszú távon megoldja ezirányú igényeinket az építészeti, BIM, valamint a 3D-tervezéssel kapcsolatban.

Megalakulásunktól kezdve a Gyöngyös, Petőfi S. u. 37. sz. alatti ingatlanban dolgozunk, és itt van a cég székhelye is bejegyezve. Az épület méretei lehetővé teszik a cég továbbfejlesztését is. A korábban említett 80-100 évvel ezelőtti építés azonban szükségessé teszi az épület korszerűsítését. A pályázat keretében az épület hőszigetelése, a nyílászárók korszerűsítése, árnyékolók elhelyezése történhet meg, valamint korszerűsítésre, illetve továbbfejlesztésre kerülhetnek az épületgépészeti rendszerek: a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítás is, cserére kerülhetnek világítótestek izzói és fénycsövei LED fényforrásokra. A tetőfelületen napelemek kerülhetnek elhelyezésre, melyekhez a szükségessé vált tetőfedés-csere is megvalósulhat, új fémlemez fedés formájában.

A kommunikáció fejlesztésének érdekében angol nyelvi képzésben is részt veszünk.

A teljes projekt tervezett befejezése 2023. április 30.